Kansainvälisyys

Pohjoiselta havumetsävyöhykkeeltä eteläiseen tropiikkiin

Yhteistyö Luvian Sahan ja melbournelaisen Wright Forest Productsin kanssa käynnistyi vuonna 2003 mäntylankkujen tilauksen merkeissä. Hyvin alkanut asiakassuhde on ajan myötä laajentunut kattamaan niin pohjamaalatut ulkovuorilaudat kuin lattialaudatkin.

Freshwater Point Australia
Freshwater Point on australialainen, jo vuonna 1824 rakennettu arvokiinteistö, jonka restauroinnissa käytettiin LuviaWoodin ulkoverhoustuotteita.

Wright Forest Products jälleenmyy pohjoismaisista havupuista valmistettua sahatavaraa Australian, Oseanian, Uusi-Guinean ja Indonesian rakennusmarkkinoille. Wrightille toimitettujen puutuotteiden tulee täyttää kestävän kehityksen vaatimukset ja säilyä korkealaatuisina vaativan trooppisissa olosuhteissa.

”Olemme koonneet asiakkaillemme monipuoisen tuotevalikoiman puurakentamiseen ja puusepänteollisuuteen reilun 160 vuoden kokemuksella”, kertoo perheyhtiön toimitusjohtaja Ashley Wright.

Wrightilla on tarjolla vakiona kuusi Luvian Sahan ulkovuorilautaa. Valittavissa on kaksi eri leveyttä, suora tai pyöristetty profiili ja eri pintakäsittelyvaihtoehtoja. Erikoisuutena on Australaasian eliömaantieteelliselle alueelle varta vasten termiittisuojattu kestopuu. Lisäksi saatavilla on suomalaisesta männystä valmistettua massiivipuulattiaa.

”Luvian Saha tunnetaan Australiassa yhtenä laadukkaimmista puutuotebrändeistä. Luvian sahausteknologia on modernia ja yritys on investoinut päämäärätietoisesti tulevaisuuteen uusimalla höyläyskalustoaan ja maalauslinjastojaan. Lisäksi Luvian Saha on kaltaisemme perheyritys, mikä on meille erittäin mieluinen bonus.”

Luvian Sahan tuotteista jopa 85 % suuntautuu vientiin. 6 % jalosteista laivataan Australiaan.

”Olemme ylpeitä siitä, että länsisuomalaisessa metsässä sertifikaattien mukaisesti kasvatettu, sahattu ja jatkojalostettu puutavara rantautuu lopulta arkkitehdin suunnitteleman puutalon ulkoseinään, kertoo Luvian Sahan toimitusjohtaja Harri Huhtamaa.